Onze Lost Vape Paranormal DNA250C Review

Introductie

Lang verwacht! De eerste DNA250C is al een tijdje in ons bezit, vandaag schrijven we onze complete ervaring er even uit :)
Voordat we dieper in de review duiken is dit belangrijk om te weten: "Replay" is Engels voor "Herhaling", de fabrikant van deze mod heeft met de Replay functie een manier gevonden om de lekkerste trek aan je E-sigaret keer op keer te herhalen. We gaan onderin verder in op Replay.Wat zit er in de box?

De mod zelf
2 extra zijplaatjes (wood motief)
Een USB kabel
Een USB verloopstukje
Een garantie certificaat
Een quickstart guide
Een volledige gebruiksaanwijzingWacht!
We hebben stiekem al een beetje gelogen tegen je, excuses daarvoor. Maar de review zal ondanks de titel toch hoofdzakelijk over de Replay modus gaan, het DNA bord zelf hebben we hier al behandeld: Onze HCigar VT75C Box Mod DNA75C Review


Uitpakken

Het moet gezegd worden dat de doos uitzonderlijk is, de doos heeft een klapmechanisme (zoals je van een huwelijksringdoosje herkent). Dat alleen viel al op. Daarnaast,  het feit dat je een box mod koopt voor €100 en de doos suede ingelegd is verdient ook een complimentje, dingen die je normaliter niet verwacht. In principe straalt de verpakking gewoon kwaliteit uit: Wat zorgt voor een vrolijke glimlach wanneer de beste mod het daglicht ziet.
Vormgeving

We blijven het herhalen: Vormgeving is subjectief. Wat wij lelijk vinden vindt jij mooi en andersom. Maar we durven van deze mod wel te zeggen dat hij mooi is. We reviewen hier natuurlijk het gunmetal exemplaar. Het enige wat wij raar vinden is dat er een klein randje aan de bovenkant zit wat op hout lijkt terwijl de rest carbon fiber als look heeft: niet de meest matchende componenten. Gelukkig is het maar een subtiel randje en duurde het een paar dagen voordat het uberhaupt opviel.
Het dampen

Tja, wat we hier ook neerzetten: het gaat overdreven klinken. Maar laten we daar niet mee beginnen, allereerst: de replay modus werkt WEL op wattage maar NIET op Kanthal en Ni80. SS316 en aanverwanten werkt dus perfect (wattage+replay). Dat gezegd hebbende: Als je al wat langer dampt ken je Evolv (de maker van de DNA chip) als echte pioniers, zij zijn gestart met "Wattage" dampen (daarvoor was je op papier zelf je wattage aan het uitrekenen aan de hand van volt & weerstand (iets wat "de moderne damper" zich nieteens kan voorstellen)). Ook waren zij de trotse uitvinder van hoe wij TC kennen. Wat ons betreft hoort Replay thuis in dit rijtje van meesterlijke vernieuwingen. Het is TC zonder gerommel met instellingen. Jai Haze (respectievelijk) heeft een video online staan waarin hij met Replay modus een stuk katoen in de fik zet. Dit is ons niet gelukt (ervanuitgaande dat we het katoen eerst nat gemaakt hebben en toen net zo lang gevaped hebben totdat het zou moeten branden). Wat we ook probeerde: Het ontvlamde niet, weer een mooie clickbait video ontkracht. Replay haalt simpelweg het laatste beetje liquid uit je katoen zonder een dryhit te krijgen. Zelfs met spierwit, droog katoen kregen we geen verbrandde smaak, de smaak vlakte wel af. (logisch, het katoen was immers droog). Replay heeft wat ons betreft de toekomst, helemaal voor drippers/sqounkers.
De batterijhouder

Die voelt erg stevig aan, ratelt ook niet tijdens het schudden en de batterijen zitten muurvast. Het is een kliksysteem zonder veren maar ziet er niet uit als iets wat na verloop van tijd "gaar" wordt. Voor nu dan.Het menu & het instellen

Voor alles over het menu sturen we je graag naar onze andere DNA review, in principe is deze helemaal hetzelfde alleen dan met een Lost Vape thema. Wel leggen we even uit hoe replay werkt: Je neemt een aantal puffs en de lekkerste sla je op met één druk op de knop, klaar is "Kees" ;)
De mod zal dan automatisch telkens die ene lekkere puff voor jou herfabriceren, ongeacht de lengte van de puff uit het verleden of die je wil gaan nemen.
Onze conclusie:

Ben je verplicht om deze mod te kopen? Nee, als je al een DNA75C in huis hebt heb je geluk: Die kan je updaten naar Replay :) Ben je verplicht om Replay een keer uit te proberen? Ja, naar onze mening zeker wel. Het was voor ons in ieder geval een ietwat unieke vape ervaring, waarom? Allereerst omdat de mod iets doet wat voor je gevoel niet kan (Dryhits compleet voorkomen), daarnaast blijft het ongelofelijk hoe hard de vapemarkt vooruit gaat tegenwoordig.
Over de mod kunnen we snel zijn: De bouwkwaliteit is goed, de vormgeving is mooi, de verpakking is uniek en vitrine kast waardig en hij voelt erg solide aan. Hij is daarentegen wel duur voor een box mod (niet voor een DNA). De prijs hebben we eerder al genoemd en je vindt onderin deze review waar je hem voor die prijs kan kopen.

Als laatste willen we even zeggen: Deze review is niet gesponsord. We hebben de DNA250C van Lost Vape op eigen beweging gekocht omdat we vrij veel vertrouwen in Evolv hebben.Pluspunten:
 • REPLAY
 • Voelt stevig en solide aan
 • Afwerking met carbon fiber/nepslangenleer
 • DNA250C Chip
 • Strak design
 • Goede bouwkwaliteit
 • Extra meegeleverde plaatjes voor op de mod
 • Ratelt niet


Minpunten:
 • Vrij groot (voor de mensen met wat kleinere handen)
 • Beperkte oplage
 • Zwaar
 • Prijzig (erg prijzig)
 • Niet makkelijk te vinden, veelal in China
Al met al, een mooie toevoeging aan de collectie van een DNA liefhebber, iet wat overdreven voor iemand die nog geen DNA's in zijn of haar bezit heeft.Reacties