Onze Hcigar VT75C Box Mod DNA75C Review

Introductie

Vandaag hebben we de ontzettend mooie HCigar VT75C Box mod voor review, we openen met het woord "ontzettend mooi" omdat het uiterlijk top is. De mod is uitgerust met de op één na nieuwste DNA chip van Evolv: De DNA75C. We gaan vandaag uitvinden of de mooie looks ook praktisch zijn.




Wat zit er in de box?

De mod
Een 26550 adapter
Een certificaat
Een laadkabel
Een gebruikersaanwijzing


Uitpakken

De mod zit goed verpakt in een stevige doos, hij ligt zelf te wachten om uitgepakt te worden in een hard stuk plastic. Bij ons had de mod geen ruimte om in dit plastic te bewegen dus kwam hij perfect en ongeschonden aan. Het eerste wat opviel is dat zowel blauw als rood erg mooi glimmen: De rode is ingelegd met (nep) leer, het heeft wat weg van slangenleer. De blauwe daarentegen heeft een mooie carbon fiber inleg.




Vormgeving

Dit is natuurlijk puur subjectief: Maar wij vinden de mod erg mooi, de glimmende finish samen met de unieke inleg werkt heel goed qua looks. Ook is het DNA75C scherm in vergelijking tot sommige mods een ware traktatie. Tot onze grote verbazing ligt de mod ook erg lekker in de hand. De rode iets minder dan de blauwe: Je voelt de "schubben" van het nepleer op de rode wel degelijk zitten namelijk. Nu heeft de blauw ook wel reliëf, maar iets minder prominent aanwezig. Al met al niks te klagen in deze regionen.



Het dampen

Voor het dampen moeten we eigenlijk een aparte review over de DNA chip schrijven, aangezien deze veel te veel opties heeft om in deze review te benoemen. Gemakshalve hebben we de mod dus gebruikt met de fabrieksinstellingen. Het voordeel met de nieuwe DNA-C lijn is dat bijna alles op de mod in te stellen is (Waar dat op de traditionele DNA's nog met de Escribe software moest). Als je de mod uit de doos haalt en je navigeert het menu in vind je daar alle bekende mogelijkheden van mods tegenwoordig, TC opties en VW. Doordat de mod lekker in de hand ligt en stevig/direct kan vuren krijgt hij een dikke plus voor de dampervaring, we hebben hem gebruikt in combinatie met de Zeus en met de Manta RTA.



De batterijhouder

Weinig over te zeggen, je hebt onderin een dop die je los moet draaien om de 18650/26650 batterij er in te doen. Er zit geen +- oriëntatie op (nadeel) dus bij deze: De min moet naar onder, van de atomizer af wijzen. Verder is het best irritant dat de dop van deze opening niet altijd gelijk de schroefdraad grijpt, soms ben je dus even aan het rommelen :(



Het menu & het instellen

Ook dit kunnen we kort houden: Het is een DNA, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het wel instellen (van de helderheid tot tijd en van het aantal kliks voor "lock" tot wat de mod weergeeft op het homescherm). Het werkt allemaal erg intuïtief en het is weer eens vanzelfsprekend dat Evolv hier flink wat tijd in gestoken heeft. Zoals we van ze gewend zijn. De standaard instellingen (zoals die uit de doos komt) zijn vrij simpel: het 2de profiel (van de 8) is voor VW en de mod geeft van onder naar boven de volgende info: Profielnaam, wattage, modus, weerstand, batterij indicator icoon en batterijpercentage.


Onze conclusie:

Ja, de conclusie is ruim overwegend positief zoals je kon verwachten, afgezien van de irritante batterijklep krijg je ruimschoots waarvoor je betaald. De bouwkwaliteit is goed, de mod vuurt stevig en je hebt een scala aan opties. Het enige wat ik mistte was de alombekende "REPLAY" optie, maar die komt volgens Evolv nog met een update (wij hebben onze mods niet geupdate, om de review vanuit de doos te houden). Als laatste hebben wij beide mods een maand gebruikt voordat we de ervaringen hier neerzetten.



Pluspunten:


  • Voelt stevig en solide aan
  • Handzaam formaat
  • Mooi (en uniek) design
  • Afwerking met carbon fiber/nepslangenleer
  • DNA75C Chip
  • Goede bouwkwaliteit
  • Hele mooie glimmende finish
  • Grote 510 connector, tot en met 28mm pastte bij ons zonder er raar uit te zien.


Minpunten:

  • Irritante batterijklep (wel solide gelukkig)
  • Beperkte oplage
  • Unieke vorm (kan niet iedereen liggen)
  • Prijzig 
  • Niet makkelijk te vinden, alleen in China
Al met al, een waar geschenk voor DNA liefhebbers/fans!

Je koopt hem hier voor maar €64.14

Reacties