Onze GeekVape Zeus Dual RTA Review

Introductie

De Zeus was voor heel veel mensen de ideale RTA, we gaan vandaag uitvinden of de Zeus Dual dat ook is!



Wat zit er in de box?

De RTA
Extra O-ringen
Een Extra glas
3 driptips
Een 510 drip tip adapter
4 extra schroeven
2 coils
1 tritool
Een gebruiksaanwijzing
2 certificaten



Uitpakken

We gaan dit niet onnodig lang maken, de verpakkingen van GeekVape lijken allemaal op elkaar. Het enige wat ons opviel is hoe mooi mat de Gun Metal uitvoering is :)



Vormgeving

We vonden de Zeus natuurlijk ook vrij mooi. Mede omdat hij niet zo zeer leek op een standaard RTA, dit is met de Dual niet verandert. Hij heeft een unieke look tegenover andere RTA's en het logo van de Griekse god is een mooie afwerking. Hier onder een foto voor de vergelijking tussen de single coil (op de VCIGO Moon Box) en de Dual coil (op de Sigelei Top 1)



Het bouwen

Is vergelijkbaar met de Zeus, alleen de airflow is anders. Waar je met de Zeus de coils vrij hoog wilde hebben heb je ze in de Zeus Dual liever wat lager. Het dek daarentegen is zoals op de traditionele Zeus niet zo heel ruim, wat betekent dat 2 grote coils niet in de Zeus Dual passen. Het bouwen is gemakkelijk maar een beetje priegelig. Zorg wel dat je het katoen niet te laag naar beneden laat lopen. Het probleem met de Zeus dat je coils een bepaalde kant opgerold moeten zijn is in  de Zeus Dual NIET aanwezig, groot voordeel! Mocht je de Zeus Dual alsnog in single coil modus willen gebruiken is dat mogelijk, zorg alleen wel dat je coil-leads wat langer zijn om de coil iets naar het midden te trekken.



De smaak

De smaak is simpelweg erg goed, beter dan de Zeus (wat logisch is met dubbele coils!). We zouden de meegeleverde coils niet aanraden voor de smaak, liever een paar goede clapton coils. Maar dan wordt het ook wel een smaak kanon. Houd ons ten goede dat het geen RDA is, dat hoef je dus ook niet te verwachten. Maar de smaak is voor een RTA heel erg goed.
(We vonden de Zeus een beetje "gedempt" qua smaak, dat vinden we van de singlecoil Zeus Dual ook, gebruik je hem met 2 coils heb je dat probleem niet!)



Lekken

Zoals geadverteerd op de originele Zeus is deze ook lekvrij, het enige verschil wat wij ontdekt hebben is dat waar je de Zeus op zijn kop kon houden is dit met de Zeus Dual niet aan te raden, 1 van de 3 builds die we in de Zeus Dual gestopt hebben lekte namelijk als je hem op de kop hield.


Het dampen

Het topfill systeem is hetzelfde als op de gewone Zeus, ideaal in het gebruik dus. De Zeus Dual heeft voor ons genoeg inhoud en schijnt vooral rond de 40-50Watt. Hoef je niet zo vaak bij te vullen en de smaak is dan al goed. Door het grote volume van de RTA wordt deze ook niet heel warm op de hogere wattages, dat is een pré. Als laatste is deze RTA zeker geschikt om mee te nemen. De kans dat je onderweg ineens met een lekende RTA staat is zo goed als nul.



Mijn Conclusie

In de conclusie willen we terugkomen op de air flow van de Zeus Dual. Dat is precies dezelfde als op de gewone Zeus. Nadeel daarvan is dat het op de Dual ietwat krapjes aanvoelt voor 2 coils. Geen groot nadeel, het is simpel gezegd: net/net. Maar dat terzijde is het in onze visie een erg waardige opvolger voor de eerste Zeus, het feit dat hij nu in Dual verkrijgbaar is, is erg mooi. Hij lekt nog steeds niet en de smaak is beter. Als je dat allemaal combineert met het feit dat je hem voor €22 kan kopen: Doen, luidt ons advies.


Pluspunten:

  • Lekvrij!
  • Goede smaak
  • Een opvolger van de Zeus ;) 
  • Geschikt voor beginners
  • Goede bouwkwaliteit
  • Leuke prijs (scroll daarvoor even naar onder)
  • Mooie vormgeving
  • Genoeg extra's meegeleverd


Minpunten:

  • Slechte standaard meegeleverde coils
  • Airflow voelt een beetje krap, heel klein minpunt maar: Zo storend is het niet
  • Krap builddeck
  • Het katoen precies juist krijgen vergt wat oefening


Je koopt hem hier in de aanbieding voor maar €21,44 met kortingscode: DualZeus

Reacties