Onze GeekVape ZEUS RTA review

Introductie

De Zeus RTA van GeekVape is ontzettend populair de laatste tijd, geroemd om zijn lekvrije eigenschappen en goede smaak voor een singlecoil RTA. Vandaag gaan we uitvinden of dat klopt.Wat zit er in de box?

De tank

Een extra glaasje

Extra schroeven en dubbele O-ringen

2x Prebuilt coils

1 Extra driptip (en 510 adapter+510 driptip, 3 driptips in totaal dus)

Gebruiksaanwijzing

Certificaat

Een TriToolUitpakken

De doos is waar de Zeus inzit is eigenlijk zo goed als standaard voor een RTA tegenwoordig, een doorzichtige plastic doos met een afbeelding van de Griekse God hemzelve: Zeus. Voor de rest vind je de RTA en alles wat eerder genoemd is in de verpakking.

Vormgeving

Je kan 2 kanten op qua vormgeving, de ene vindt de Zeus erg mooi, de ander niet. Wij kiezen toch de kant van niet mooi. De bouwkwaliteit is goed en het plaatje van Zeus op de RTA is leuk bedacht, toch vinden wij de RTA een beetje te "groot" voor het gevoel, de verhoudingen zijn niet ideaal en gevoelsmatig had een wat langere minder brede driptip dat wel opgelost. De airflow zit natuurlijk boven in en dat geeft ook een onnatuurlijk gevoel aan de RTA. De kleine inkepingen op de RTA zijn lelijk, maar handig om hem los te schroeven of uit elkaar te halen.

Het bouwen

Het opbouwen is opnieuw simpel, als je het builddeck ziet kan je hem eigenlijk als GTA bestempelen. Er zijn wel een paar dingetjes: De meegeleverde coils zijn de verkeerde kant op gedraaid en kunnen dus niet direct in de RTA. Je zal ze los moeten draaien en de andere kant op moeten draaien wil je ze goed laten passen. De kwaliteit van de meegeleverd coils is ook niet om over naar huis te schrijven. Wij haalden de beste resultaten door het katoen gelijk onder het deck af te knippen. Voor de rest is de Zeus wel startersproof in onze ogen, wel een gevalletje geduld.


Excuses, hij is al een tijdje in gebruik en dus mooi zwart :P

De smaak

De smaak is beter dan je mag verwachten van een single coil RTA, maar in die laatste 3 woorden zit dan ook gelijk een nadeel verstopt. Als je Dual coil gewend bent zal je echt wel smaak missen. De damp is verder wel mooi vol en de smaak is verre van slecht! Wij hebben alleen het gevoel dat de schoorsteen korter had mogen zijn voor meer smaakbeleving.


Lekken

Hij lekt niet, wat je ook probeert. Overvullen met de airflow open en een nacht op de kop later durven we dat echt wel te zeggen. Zelfs met overduidelijk te weinig wick krijg je hem niet aan het lekken.Het dampen

De Zeus heeft een beetje een gevoelligheid voor dryhits (op 80/20 VG/PG), je hebt de wick liever niet te dik en niet te dun. In tegenstelling tot de meeste RTA's zal deze met te weinig wick ook dryhits geven (in plaats van lekken). Wij hebben er ongeveer 1.5-2cm brede katoen strips ingewickt. Dat werkt als een trein.

Mijn Conclusie

De algemene conclusie is goed. We begrijpen waarom je deze tank zou willen hebben en het idee erachter. Hij kriebelt alleen ons niet zo erg. De smaak is prima, hij lekt niet, het bouwen is gemakkelijk, de airflow is krap maar het volstaat en de tank is mooi afgewerkt. Het is alleen niet ons type RTA.
Pluspunten:


  • Goede smaak
  • Lek vrij, lek proof, onlekmaakbaar, hoe je het ook wil noemen: Hij lekt niet
  • Makkelijke coilbevestiging
  • Aardig starterproof (het wicken is makkelijk)
  • Bijzonder handig topfill systeem
  • De prijs is zeer schappelijk (hier onder vind je de prijs)
  • Goede bouwkwaliteit
  • Goede capaciteit (4ml)


Minpunten:


  • Hij mist op alle vlakken net die laatst 5% in ons gevoel.


Al met al: Doen, als je fan bent van Single coils, of wil starten met een RTA. Dan is dit het apparaat voor jou.


Je koopt hem hier voor maar €21,55

Reacties