Onze Smoant Cylon Review

Introductie

Vandaag behandelen we de Smoant Cylon, het zou ons niks verbazen als jij er al lang en breed één hebt. De beste mod is erg populair en overal wel aan te schaffen. Tijd om uit te vinden of deze populariteit gegrond is!
Wij hebben ons exemplaar voor deze review van HealthCabin gehad.Wat zit er in de box?

De mod
Een "batterysafety" certificaat
Een garantie certificaat
Een laadkabel
Een gebruikersaanwijzing
Een QC certificaatUitpakken

De mod ligt veilig in een bedje van schuimrubber. De doos waar de mod in geleverd wordt is mooi typerend voor het menu, maar ook een beetje een recycle doos van de Smoant Ranker die in exact dezelfde doos komt. We waren voor het uitpakken zelfs even bang dat het een Ranker was die we ontvingen. Maar toen viel ons het woord "Cylon" op bovenop de doos. Ze adverteren wel heel mooi op de doos dat hij van hernieuwbare materialen gemaakt is: mocht je het willen weten ;)
Vormgeving

We gaan gewoon zeggen wat iedereen dacht toen de mod gelanceerd werd: "Hey een nieuwe SXMini". Dat straalt deze ook uit, of het hun mikpunt was wilde Smoant zelf geen antwoord op geven maar het lijkt ons evident. Dat gezegd te hebben, het is een vrij mooie mod en hij ligt goed in de hand. De zijkanten zijn beslagen met (nep) leer wat zorgt voor een goede grip. De plus&min knoppen in combinatie met de Micro-USB aansluiting maken samen een boos kijkend gezichtje. Hebben we dan niks te klagen? Dat wel, achterop de Cylon zit een mooi rond "amulet", ondanks dat het leuk is voor de looks is het lichtelijk irritant tijdens het vasthouden. Maar dat  hangt er ook weer vanaf of  je rechts of linkshandig bent.Het dampen

We hebben hem opgepaard met de gouden VGOD Pro Tank, wat al met al een goede ervaring oplevert. De vuurknop is lekker "klikkerig" en geeft ook qua geluid een echte "klik". Tijdens het dampen zal je wel opvallen dat de mod aan de zware kant is (dubbel 18650). Wat ook niet direct slecht is omdat het erg solide aanvoelt. Maar hij is flink aanwezig in bijvoorbeeld je broekzak. De mod is gemakkelijk in te stellen qua wattage, al met al een prima dampervaring.De batterijhouder

Hier hebben we niet veel over te zeggen. De batterijklep is simpelweg erg solide. En gaat zelfs met wat onhandig gebruik en ruw neerzetten niet zomaar open. Ook zit er na het sluiten geen beweging in. De batterijen daarentegen zitten strak op hun plek en hebben geen ademruimte. Ze bewegen niet in de mod maar houden helaas hun warmte goed vast: Wat natuurlijk een nadeel is.Het menu & het instellen

Vrij standaard in deze regionen: 5x op de vuurknop is uit & 3x op de vuurknop brengt je in het menu. Hier vind je 4 opties: VW Mode, TC Mode, Wallpaper en Setting. Wat de eerste 3 opties in het menu doen behoeft geen uitleg natuurlijk. "Setting" gaan we wel wat dieper op in, als je op Setting klikt kom je 4 opties tegen: De helderheid, de tijd&datum, hoelang je het scherm aan wil hebben na gebruik en als laatste de "Display" optie: waar je kan kiezen tussen wallpapers of de wattage in toerenteller stijl op het scherm afbeelden. Het menu werkt opzich prima, alleen missen we een beetje een terugknop (nu moeten wij hem telkens uitzetten als je terug uit het menu wil). Verder loopt de mod een beetje uit op de tijd (na 2 weken liep die 10 minuten voor).Onze conclusie:

De conclusie is goed, we hebben in de plus en minpunten nog even wat kleine dingetjes neergezet, zoals de "button-rattle" en het missen van een "terug-knop" in het menu. Maar afgezien daarvan is het gewoon een hele solide box mod en krijg je zeker waar voor je geld. Wij snappen de populariteit helemaal en mocht je nog geen €250 voor een SXMini neer willen leggen is dit zeker een leuke concurrent.
Pluspunten:

Voelt stevig en solide aan
Mooi design (wel een beetje gestolen van de G-Class)
Keuze tussen verschillende achtergronden
Goede chipset
Goede bouwkwaliteit
(Nep) leer
Grote 510 connector


Minpunten:

De onderste knoppen ratelen een beetje
Aan de ietwat dure kant
Geen "terug-knop" in het menu
Irritant "amulet" op de achterkant

Al met al, we snappen de populariteit en de mod verdient het zeker! We konden geen hinderlijke dingen ontdekken op wat schoonheidsfoutjes na.

Je koopt hem hier voor maar €45 met kortingscode: "DampDeals"

Reacties