Onze HellVape Dead Rabbit RDA Review

Introductie

Vandaag is het dan toch tijd voor de Dead Rabbit RDA van HellVape, wie kent hem niet? Wij reviewen vandaag een gouden exemplaar met paarse driptip.Wat zit er in de box?

De RDA natuurlijk

Heel wat extra O-ringen

Een sqounkpin en een standaard pin (al geïnstalleerd)

2 driptips

Een 510 drip tip adapter

4 extra schroeven

2 hex schroevendraaiers

Uitpakken

Het viel ons eigenlijk als eerste op dat er geen papierwerk bij zit, geen certificaat, geen handleiding, alleen de Dripper en een zakje spareparts. Op zich geen probleem, maar niet wat je tegenwoordig zou verwachten. Verder is het doosje anders vormgegeven dan de meeste vapeartikelen, er is niet voor doorzichtig plastic gekozen maar voor een hele kartonnen verpakking met een velours bekleedde binnenkant. Voor de rest niets bijzonders op aan te merken.Vormgeving

De dripper ziet er goed uit op zichzelf. Het logo is terug te vinden aan 1 zijde, aan 2 andere zijdes vind je de dubbele airflow holes. Verder heeft de topcap een mooie gravering waardoor je er makkelijk grip op krijgt. De kleur van onze resin driptip (paars) match daarentegen nergens mee, dat is wel een nadeeltje. Al met al zouden wij het toch wel bestempelen als 1 van de beter vormgegeven RDA's op de markt tegenwoordig.


Het bouwen

Het bouwen op zich zelf is vrij makkelijk. Door dat je de coils van bovenaf in de posts laat vallen moet je ze wel precies goed knippen qua lengte, maar dat is met een beetje passen en meten geen probleem. Het is natuurlijk een dripper dus de hoeveelheid katoen komt niet al te nauw (toch kozen wij liever iets te veel dan iets te weinig, helemaal omdat wij ermee willen sqounken). Eigenlijk valt hier niet zo makkelijk een verhaaltje over te typen: Het is simpelweg makkelijk.

De smaak

De smaak is erg goed! Als we hem een plekje zouden moeten geven in de populaire top 3 van het moment zou die net boven de Bonza RDA uitkomen, en daarmee weer net onder de Drop RDA. Vergelijkingen trekken op dit niveau is overigens erg moeilijk: Ze liggen erg dicht bij elkaar namelijk. Een klein nadeeltje voor ons (is niet smaakspecifiek) is dat wanneer je eerst even blaast voordat je gaat zuigen, je dan je gezicht volblaast met hete damp omdat de airflow holes naar je toe wijzen (schuin naarboven). Maar dat terzijde is de smaak erg vol en goed.


Lekken

Ja er valt met een dripper nooit zoveel te zeggen over lekken natuurlijk, hij lekt niet bij juist gebruik. Daar bedoelen we mee: Zolang je niet overdript/oversqounkt. Het gebeurde ons in ieder geval niet.


Het dampen

Komen we als eerste terug op wat we net benoemd hebben: Als je graag eerst even door je vape uitademt voordat je begint met inademen word je "onaangenaam" verrast. Daarnaast is de dampervaring natuurlijk prima, de airflow is verstelbaar en eventueel ook singlecoil te gebruiken. We vinden de volledig openstaande airflow alsnog aan de krappe kant. Maar dat is natuurlijk puur persoonlijk, al met al is het dampen erg fijn met deze RDA.


Mijn Conclusie

De conclusie is zoals te verwachten was overwegend positief, mensen zijn erg enthousiast over deze RDA en dat strijkt met onze visie. Het is een goede RDA voor zowel de gevorderde vaper als de startende vaper en de smaak is mooi vol (ook omdat de airflow slots direct naar de coil gericht staan, wij zouden het bijna een "bottom air flow- effect" noemen.). Al met al een goede aankoop, helemaal omdat de RDA niet in het high-end segment valt qua prijs.Pluspunten:

De smaak is erg goed
Makkelijke te bouwen
Goede bouwkwaliteit
Leuke prijs (scroll daarvoor even naar onder)
Beschikbaar in veel verschillende kleurenMinpunten:

Bij eerst uitademen door de RDA krijg je hete damp in je gezicht.
Airflow is aan de krappe kant
Geen certificaten/handleiding/ander papierwerkJe koopt hem hier in de aanbieding voor maar €18.14

Reacties