De Sigelei Snowwolf Squonk Vfeng Mod Kit review

Introductie

Deze keer reviewen wij de Sigelei Snowwolf Squonk Vfeng Mod Kit, een complete kit die wordt geleverd met boxmod, RDA, 2 voorgedraaide coils en katoen. Je hebt alleen nog een batterij nodig om te beginnen (de mod gebruikt een enkele 20700/21700/18650). Op het eerste gezicht vonden wij de mod qua looks ware porno, dus we wilden er zo snel mogelijk één in onze handen hebben.

Wat zit er in de box?
De mod
Een certificaat
Een laadkabel
Een gebruikersaanwijzing
Een RDA
Twee sqounkbottles (voor geinstalleerd)
Extra katoen
Vier extra schroeven
Een niet sqounkpin voor de RDA
Twee voorgedraaide coils
Een 18650 batterij adapter
Een tool om de schroeven van de RDA los/vast te draaienUitpakken

Qua uiterlijk vinden wij de mod een ware traktatie voor het oog. Hij ziet er mooi uit en alles klopt, de verpakking is even mooi en op de achterkant vind je alles wat je wil weten over de mod. Boven op de doos stond bij ons de productiedatum gedrukt (27-01-2018) maar dat kan ook zijn omdat wij een reviewexemplaar in onze handen hebben. De mod zat verder goed ingepakt en de doos rommelde niet. Het bedrijf wat de mod voor review aanbood (HealthCabin) heeft de mod voor verzending stevig ingepakt en het doosje waar de mod inzat werd beschermd door welgeteld 5 wikkelingen verpakkingsmateriaal. Op de buitenkant van het toegezonden pakket stond een waarde van 15 USD, altijd mooi meegenomen voor de douane dus.Vormgeving

Eigenlijk een beetje een herhaling van het vorige punt, de mod ziet er gewoon goed uit. Wat we van de SnowWolf lijn gewend zijn. Een nadeel in onze ogen is wel dat wanneer je de airflow openzet de RDA niet meer uitlijnt met de mod (logo zit er dan schuin boven). Dat maakt geen verschil voor hoe hij dampt maar is wel een klein (begrijpelijk) minpunt. Verder vinden wij het mooi hoe er SNOWWOLF op de achterkant staat, maar dat is mening afhankelijk.
Het dampen
Dat werkt naar behoren voor een sqounker, wat erg leuk is dat er 2 verschillende sqounkflesjes in de mod passen. Je kan dus 2 smaakjes in de mod tegelijkertijd hebben. Nadeel is wel dat zowel het rechterflesje als het linkerflesje per stuk 3ml inhoud hebben. Ze zijn wel van siliconen dus het sqounkt erg fijn. De E-liquid komt ook nooit onder de RDA naar buiten en de flesjes zijn vrij gemakkelijk bij te vullen. Meer over de RDA zelf vertellen we straks.De werking van de mod als batterijhouder

Niks negatiefs over te zeggen, wel bijzonder hoe ze 120W uit één batterij trekken, is natuurlijk niet onmogelijk met omvormers enzovoort, maar het is andere fabrikanten nooit zo goed gelukt. Om heel eerlijk te blijven vapen wij niet vaak boven de 100W en hebben we het dus maar mondjes maat geprobeerd, als je hem naar 120W opdraait merk je wel verschil met zeg 100W, maar wij hebben niet genoeg ervaring met hoge wattages om daaraan te beoordelen of dat ook echt 120W is.
Verder ondersteunt de mod natuurlijk de standaard mogelijkheden:
Wattage range: 10.0W-120W
Temperatuur bereik: 100C-300C/212F-572F
Voltage input: 3.2V-4.2V
Voltage output: 1.0V-7.5V
Batterij support: 1*21700 /1*20700 /1*18650
Modes: POWER/Ti1/Ni200/SS304/SS316/SS317
Resistance range: 0.05ohm-3.00ohm
Coil materiaal support: Kanthal/Titanium/Ni200/SS(304/316/317)TCR(DIY)
Oplaad support (Micro USB): DC 5V/2A


Het menu & het instellen

Het menu is overzichtelijk, 3x op de vuurknop drukken brengt je in het menu met 3 opties:
Mode: Daar kan je de modus instellen (power, TC enzovoort)
SET: Daar kan je batterijbesparing, preheat enzovoort aan/uit zetten.
En EXIT: waarmee je weer het menu uitkan.
Tijdens het vapen vind je rechtsboven een groen balkje wat langzaam leegloopt & rood wordt. Dat is vanzelfsprekend de batterij, Rechtsboven vind je een puffcounter, linksonder de weerstand en rechtsonder het voltage.
Nu even door op alleen de RDA


Vormgeving

Prachtig gedaan, 2 mooie logo's op de voor en achterkant van de RDA, hij is niet rond maar een soort van 6 hoek met 4 harde hoeken en 2 afgeronde hoeken. De RDA slikt alleen 810 driptips en werd geleverd zonder 510 adapter, houd daar dus rekening mee.
Het bouwen

Het opbouwen is opnieuw simpel, de schroeven om de coil vast te zetten zitten in de onderkant van de RDA, wat betekent dat je zelf de hoogte in moet schatten om te zorgen dat je de ideale airflow hebt. Dat is gelukkig geen hogere wiskunde. De RDA support dubbele coils en de sqounkpin komt perfect in het midden uit waardoor het katoen snel weer vochtig is. Het nadeel is wel dat de randen van de RDA erg hoog zijn, als je coil eenmaal vast zit kan je er niet heel goed meer bij. Daar staat tegenover dat je hem nooit perongeluk zo vol sqounkt dat die gaat lekken.De smaak

De smaak is goed, maar niet uitzonderlijk. Met een juiste build vonden wij hem aardig te vergelijken met de Bonza, maar zoals eerder genoemd: De smaak is gewoon goed (helemaal als je in gedachten houd dat we er alleen mee sqounken) maar niet het uiterst haalbare.

Lekken

Hij lekt niet. Wel als je hem volsqounkt en daarna meeneemt. Maar dat leek ons duidelijk natuurlijk.Het dampen

Het dampen van de RDA is een waar genot. Hij heeft meer airflow dan de Dead Rabbit, maar kan ook ontzettend klein ingesteld worden (en dan nog goed werken). Als je de coil net boven de airflow bouwt krijg je een soort van bottomairflow ervaring wat de smaak zeker ten goede komt. Al met al een goede dampervaring en het is nogmaals erg leuk dat je bijvoorbeeld 2 smaakjes tegelijk in de sqounker kan hebben.

Onze conclusie:

Hij is vrij prijzig (onderin staat een aanbieding voor: €67,95), de mod heeft maar 1 batterij en hij heeft totaal maar 6ml E-liquid capaciteit. Daar staat dan weer tegenover dat het design mooi is, het menu makkelijk, hij meerdere soorten batterijen ondersteunt, je 2 smaakjes tegelijkertijd kan gebruiken, de RDA erg goed is en het apparaat stevig aanvoelt. Al met al: Is het een must-have? Nee, het is een kit die bedoelt is voor de liefhebber en dat straalt er ook vanaf. Wil jij een unieke sqounk kit? Dan kan je deze zeker in jouw achterhoofd houden.Pluspunten:

Stevig gevoel
2 verschillende smaken E-liquid tegelijk
Makkelijk op te bouwen RDA
Mooi design
Redelijk starterproof!
Siliconen flesjes
Katoen & coils worden meegeleverd
Grote vuurknop
Een echte SnowWolf natuurlijk :) Minimaal 1 SnowWolf per collectie ;)

Minpunten:

Zwaar
Weinig capaciteit (6ML)
Enkele batterij
Het design moet je liggen
Aan de prijzige kant
Niet breed verkrijgbaar


Je koopt hem hier voor maar:  €67,95 (met coupon code: DampDeals)

Reacties