De Vandy Vape Berserker review

Introductie
De beste MTL RTA van ze allemaal. Zoals andere reviewers het verwoorden. We gaan in deze review uitvinden of die woorden ook echt waar zijn! Lees mee.

Wat zit er in de box?
De tank met 2ML glaasje en 2ML schoorsteen
Een 4ML schoorsteen
Een 4ML glaasje
2 driptips (delrin en ultim)
Een zakje met spareparts bestaande uit: 2 extra postscrews, O-ringen, een schroevendraaier en een "druppeltool", daar komen we op terug
pre-built coils (clapton, kanthal gok ik)
Gebruiksaanwijzing
Certificaat


Uitpakken
Het doosje is zoals we het bij VandyVape mogen verwachten, het kenmerkende blauw met een mooie seal. Niks bijzonders verder, op de verpakking staat alles wat je moet/wil weten duidelijk beschreven.
Behalve het materiaal van de pre-built coils, ik gok kanthal, maar pin mij er niet op vast.
Nadat we het doosje geopend hebben zien de de tank stevig in het foam verpakt zitten, dat is alvast een plus. Nadat de tank uit het doosje is hebben wij met de druppeltool de schoorsteen eruitgeschroeft en vervangen voor de 4ml variant. Doordat je deze met een tool moet losschroeven hoef je je nooit zorgen te maken dat je hem er per ongeluk afdraait, dat is echt goud bedacht.Vormgeving
De tank is "mooi", dat is vrij subjectief natuurlijk maar de kwaliteit van het product is goed. Hij is mooi afgewerkt en schroeft lekker soepel, na de eerste 4 dagen nog geen problemen mee gehad.
Plusje: Heel warm of heel koud lijkt gelukkig amper verschil te maken.

Het bouwen
Het bouwen is een droom, het deck is ideaal doordat er naast de schroeven 2 stukjes metaal uitsteken, hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je wire onder de schroef vandaan glijdt tijdens het vastzetten. Het deck is vrij klein maar dat viel te verwachten voor een MTL tank. Verder is het wicken een beetje een trucje. Genoeg, maar dan ook echt genoeg katoen gebruiken luidt het devies! En je katoen stevig in de juicewell vastzetten, het vergde mij 3 keer om het goed te krijgen maar als het eenmaal goed is word je beloond met een topsmaak.


De smaak
Laten we daar even op door gaan, die is fenomenaal, het mag dan niet het allerhandigste tankje zijn qua katoen, maar de smaak maakt dat ruim goed. Om nu te zeggen allerbeste durf ik niet zolang ik de Siren V2 nog niet helemaal geprobeerd heb met vergelijkbare build. Maar de "Beste 3 van 2017, zal de Berserker echt wel halen, zonder twijfels. De smaak is "schoon" en dus vooral puur, het haalt natuurlijk wel andere tonen naarboven in de E-liquid dan fabriekscoils op bijvoorbeeld een MELOIII, houd daar rekening mee als je fan bent van ingewikkelde smaken.

Lekken
Elke andere review haalt het aan: Hij drukt een beetje E-liquid de kamer in wanneer je hem topfillt, doordat de druk nergens heen kan wanneer jij de top cap erop schroeft. Als de tank goed gewickt is is dit effect minimaal en ben je er na 3 puffs wel doorheen, heb je hem iets minder gewickt dan is het een ander verhaal, daarom deze tip:
Gebruik hem als bottomfill! Zo heb ik hem de afgelopen dagen gebruikt en voor mij werkt dat precies, geen druppel E-liquid die lekt, en het deck flood ook niet dus gelijk vanaf de eerste hit kan je weer lekker vapen.

Het dampen
Nu wat algemener, door de clapton build (kwam uit op een halve ohm) is de dampproductie enorm voor een MTL tankje, met een simpele coil kan je dit natuurlijk minder laten zijn als je dat wil. Ook is de tank hevig bestendig tegen chainvapen (konden we makkelijk testen toen we gefrustreerd in de file stonden voor een uur), met een goede build zijn puffs van 10 seconden niet eens een probleem. En dat is toch wel bijzonder voor de gemiddelde RTA. Ik heb deze tank gebruikt op 10-20W op een DNA mod. Ook TC is geen probleem door de gold plated 510.


Mijn Conclusie
Om onder woorden te brengen ga ik mij aan moeten sluiten bij andere reviewers, de smaak is heerlijk en zodra je weet hoe je hem moet wicken is het de perfecte MTL tank, de airflow is wat aan de krappe kant maar perfect voor MTL. 4ML capaciteit is ruim voldoende voor de meeste MTL'ers en ook het formaat (24mm) is vrij schappelijk. De tank is niet heel hoog en logisch gevormd dus zal er niet snel stom uit zien op een willekeurige mod. Ik had wel heel graag juiceflow control gezien! Vandy Vape, misschien een idee voor de Berserker 2?

Pluspunten:

 • De smaak is perfect, daar heb ik hem heel hoog op zitten
 • Makkelijke coilbevestiging
 • Leuke prijs (scroll daarvoor even naar onder)
 • Goede bouwkwaliteit
 • Makkelijk te wicken als je het door hebt
 • Goede capaciteit (4ml)
 • Keuze in het formaat van de tank, 2ml of 4ml


Minpunten:

 • Niet geheel "starter-proof" helaas.
 • De topfill werkt, maar net niet helemaal aangezien de tank een klein beetje "flood" wanneer je hem topfillt, echt lekker zal hij daarentegen niet doen (althans, niet meegemaakt).


Al met al een prima aankoop dus! Geen spijt van.


Je koopt hem hier in de aanbieding voor maar €23,68

Reacties

 1. ik heb deze besteld, hoe en waar moet je hem precies bottom fillen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan de base er gewoon vanaf schroeven en hem op zijn kop houden. Voorzichtig met het katoen als je deze handeling verricht.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten