De Geekvape Zeus Review (Door Lieven De Maet)

De Geekvape Zeus

Een lekvrije tank, die dan nog eens een RTA is? Het klonk voor mij als een utopie.
Maar blijkbaar kan het toch! De GeekVape Zeus RTA, is inmiddels al een week in mijn gebruik. Ik heb er al een twintigtal tankjes doorheen gejaagd en heb nog steeds geen lekkage gehad. In deze korte review ga ik er iets wat dieper op in.

De Zeus is een Top Airflow RTA, dus je airflow slots bevinden zich bovenaan je tank. Dit reduceert alvast de kans op lekken. Maar bij GeekVape gingen ze nog wat verder. Het skeletje in de tank ziet er uit alsof het er enkel en alleen maar is voor het esthetische. Echter heeft het blauwe skeletje in je tankje een grote functie. Het is er namelijk opdat je een betere seal kan maken als je de top en de base aan het glaasje gaat aansluiten. En dit zonder grote druk op het glaasje zelf te zetten. De tank trekt als het ware samen, en het is het skeletje in het glas die alles draagt. Op deze manier sluiten je o-ringetjes perfect aan op je glaasje omdat ze er echt heel hard tegen worden gedrukt. Weer een element die deze tank lekvrij maakt.Het skeletje in de tank die ervoor zorgt dat er genoeg kracht is om de zooi te doen aansluiten.
De top airflow van de Zeus is een zeer ingenieus systeem. Je trekt de lucht als het ware gewoon van de top airflow helemaal tot onder de tank. Er zijn twee slots naast je coil, waar de gewone lucht onder je coil en naast je coil wordt gezogen. En zo een heerlijke vapor terug naar boven gaat sturen.Laat je niet afschrikken door alle verschillende onderdeeltjes, de Zeus gaat heel erg soepel en snel terug in elkaar.
Het coilen van de Zeus vergt enige ervaring, door de positie van de eerder besproken (Airflow posts?) moet je je coil als het ware een serieuze “wring” geven. Op deze manier staat die netjes tussen de airflow posts en kan de lucht optimaal rond je coiltje dansen.De coil, netjes gecentreerd tussen de airflow posts.
Het wicken gaat heel erg soepel, door de positie van het deck mag je best een lange wick nemen. Zo kun je die netjes onder het deck opbergen zodat je wick de juice optimaal kan absorberen.Je wick mag dus best langHet is belangrijk om je wick goed te primen, meer info via volgende fotoEen goede natte wick, kun je makkelijker onder het deck opbergen. Dit zorgt voor een nauwere aansluiting van de top en laat net iets meer ruimte in de tank voor juice
Eens de tank klaar voor gebruik is, is het kinderspel om de top er op te zetten. Nog eventjes vullen via de handige top vulsloten en je bent zo goed als klaar om te dampen.
De handige airflow ring, kan de luchttoevoer iets strakker zetten indien gewenst.De top vulsloten mochten iets breder geweest zijn, echter blijven ze wel comfortabel.
In the end, is de Zeus een zeer leuke RTA! En ik denk dat ze hun “leakproof” statement echt wel hebben verdiend. Je moet al heel hard je best doen om dit ding te doen lekken.
Qua smaak zit het heel erg goed, echter was het wat zoeken. Kanthal coils hebben een lange rampup en doen veel teniet aan de smaakproductie. Maar met NI-80 heb je dit niet en komt de ZEUS helemaal tot zen recht. Mijn persoonlijke sweetspot? Flatwire NI-80 Flapton, met 7 wraps op 3mm kom je uit op ongeveer 0,3ohm. En dit dampt heerlijk op 50Watt! Zelfs met een single Battery mod. (In mijn geval de Hcigar Warwolf 80 watt).

De smaak zit goed zoals eerder aangehaald en mensen die graag een dikke, grote en volle wolk wensen zullen hier ook wel hun gading mee vinden.

Liefhebber van RTA’s? Geen behoefte aan dampen op een hoog wattage! Geef de Zeus een kans, laat je verbazen door zijn gebruiksgemak. En nooit meer handen vol liquid door een lekkage.

Pro’s:
-Stevig gebouwd
-Geen lekken
-Topfill
-Zacht geprijsd (35 euro ongeveer)

Cons:
-Coilen is wat tricky
-Tankinhoud van 4ml
-Verbruikt redelijk wat liquid


Anyhow, dit is men favoriete RTA van het moment, hou er wel rekening mee dat deze review geschreven is vanuit een persoonlijk perspectief en mss damp ik wel op een hele andere manier dan u.Best wel een mooie RTA ook! Vape on!

Wil je er ook één hebben? Je koopt hem hier voor maar

Reacties